DAKINI

Hoe Dakini tot stand kwam:

In 1991 ben ik voor het eerst in Nepal geweest, ik was direct gefascineerd door de thangka’s (Tibetaanse rolschilderingen) Boeddha en andere beelden, houtsnijwerken en de architectuur van gebouwen en tempels.

Na mijn eerste reis ging ik jaarlijks een aantal weken naar Nepal, ik heb zowel in Nepal als in Nederland bij het Maitreya (FPMT) instituut in Loenen thangka schilderlessen gevolgd. Door mijn aansluiting bij de FPMT maakte ik in Nepal kennis met beeldhouwers, steenhouwers, thangka schilders, zilversmeden en hun families die top kwaliteit werk maakten voor de voornaamste kloosters in Nepal, vanuit het thangka schilderen breidde mijn netwerk in Nepal zich verder uit.

In 2007 heb ik het eenmansbedrijf Dakini opgericht en ben begonnen als winkel in Den Haag, ik doe alles zelf; het reizen naar Nepal, de inkoop, bedenken- ontwerpen, de verkoop enz.
In 2012 heb ik mij aangesloten bij FairFriends (www.fairfriends.nl), bij FairFriends heb ik Hilda Riesenbos van Mooi Vilt ontmoet, jammer genoeg heeft FairFriends het in die vorm toentertijd niet gered, n.a.v. Hilda’s positieve ervaringen met Centrum Mondiaal heb ook ik een expositie ruimte gehuurd bij Centrum Mondiaal.

Ik werk zoveel mogelijk samen met zelfstandige beeldhouwers, zilversmeden en andere vakmensen & kleine familie bedrijven, op de klankschalen en de gebedsvlaggen na (voor zover ik op dit moment weet) zijn al mijn producten door mij ontworpen, gevormd of samengesteld, er zit geen product bij wat je zo ergens kant en klaar kan kopen.

Karin Stevens
Den Haag

www.dakini.eu
karin@dakini.eu


 

Titel

Thargey, leraar van mijn leraar Andy Weber, in Boudha

 

Titel

 
 
 

Titel

Andy Weber, artist, thangka painter, teacher: www.andyweberstudios.com

 

Titel

 
 

Titel

Avalokiteshvara mandala

 

Titel

 

Titel

Ontwerp van de Seed Syllables hangers/bedels

 

Titel

 

Titel

Seed Syllable TAM, hanger/bedel, zilver 925

 

Titel